Обережно: ефірні олії, або Як правильно використовувати їх?

Обережно: ефірні олії, або Як правильно використовувати їх?

Ефірні олії здатні окрилити, надати тілу відчуття легкості. А при неправильному використанні можуть погіршити і емоційний, і фізичний стан. Адже в їхньому складі присутні агресивні речовини: спирт, кетони, альдегіди, феноли та терпені. Щоб аромотерапія принесла вам максимум задоволення та користі, врахуйте правила використання ефіру:

  • Не застосовуйте пахучий засіб всередину. Олії для ароматизації приміщення смачно пахнуть і благотворно впливають на ваш стан. Але можуть викликати подразнення слизової оболонки при контакті з нею.
  • Перед використанням ефіру капніть кілька крапель на вату і понюхайте. Достатньо 5-10 вдихів, щоб зрозуміти, чи не викличе олія алергію. Також можна нанести трохи ефіру на шкіру: на зап'ястя або місце згинання руки в лікті. Якщо не виявите на шкіру подразнення в наступні 12 годин, будьте впевнені – аромат вам підходить.
  • Не використовуйте ефір на шкірі, не розбавивши його. Але майте на увазі: є винятки з правил: лавандову олію наносять на опіки в чистому вигляді.
  • Ви відчуваєте задоволення від запаху, який випромінює аромадифузор? Пам'ятайте, що аромат корисний для волосся та шкіри, а очі бояться ефірних випарів. Не вдихайте аромат, перебуваючи надто близько до посудини з ароматною рідиною.
  • Ефір потрапив на слизову (у око, ніс чи рот)? Терміново промийте її очними краплями або олією. Після цього уражену ділянку можна промити теплою водою.
  • У період вагітності будьте обережні: деякі олії можуть спричинити передчасні пологи. Ознайомитись зі списком ефіру для вагітних можна тут.
  • Чи можна вдихати дітям ефір? Так, але доза при цьому має відповідати віку.
  • Рідина для ароматизації простору з ефірними оліями у складі легко спалахує. Бажаєте ароматизувати простір безпечно? Використовуйте спеціальні саше. Вони підходять для дому, офісу та для авто.
  • Використовуєте олію в декор-коптилці? Врахуйте, що сеанс не повинен перевищувати 15-20 хвилин.
  • Один і той самий аромат рекомендується приймати не довше, ніж 21 день. Потім слід поміняти ефірну композицію, і через 7-10 можна повернутися до попередньої. З чим це пов'язано? За цей час організм звикає до летючої речовини, і останнє перестає справляти належний ефект.
  • Олія повинна вам подобатися за запахом. Але важливо, щоб вам підходив його цілющий ефект. Потрібно розслабитись? Засвітіть свічку з ефірною олією лаванди. Хочете підбадьоритися? Використовуйте аромалампу з цитрусовою олією. Для створення романтичної атмосфери підійде дифузор з квітковими нотками.

В інтернет-магазині Scents ви зустрінете арома продукцію на основі натуральних ефірних олій.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]